Trainer Marco van Basten van sc Heerenveen heeft een spitsenprobleem voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op zaterdag.

Topschutter Alfred Finnbogason ontbreekt net als tegen PSV, terwijl ook Uche Nwofor en Samir Fazli er niet bij zijn.

Van Basten stelt daarom jongeling Bilal Basacikoglu op centraal voorin. Ook op het middenveld moet Van Basten improviseren door de schorsing van Joey van den Berg. Hij twijfelt nog tussen Joeri de Kamps en Magnus Eikrem.

De oud-topspits rekent op een verdedigend Go Ahead. ''Ze zullen op de counter loeren, maar hoe dan ook, we spelen thuis, willen het spel maken en gaan op zoek naar de overwinning.''

Go Ahead

Bij de formatie uit Deventer zijn Xandro Schenk en Deniz Türüç geschorst. Trainer Foeke Booy verklapte vast dat Joeri Schroyen en Lars Lambooij in het Abe Lenstra-stadion hun vervangers zijn. Hij zal in Friesland 'nuances' in het elftal aanbrengen.

''Ik ben liefhebber van aanvallend spel, met twee offensieve middenvelders, maar je merkt ook dat ploegen zich op ons gaan instellen'', zei hij op de website van de Eagles.

''Het team voelt zich er beter bij dat ik een paar nuances heb aangebracht die voor wat meer houvast zorgen. Dus dan doe ik dat.''