Ola Toivonen heeft vrijdag mondelinge overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract bij PSV met één jaar.

Dat zei technisch manager Marcel Brands vrijdag tegenover de NOS.

De Zweed tekent volgende week 'in principe' een nieuw contract bij de Eindhovenaren. 

"Ola heeft aangeven dat hij de club niet transfervrij wil verlaten", bevestigde coach Phillip Cocu. Brands sluit niet uit dat Toivonen in de winterstop alsnog vertrekt bij PSV.

Met het nieuwe contract van Toivonen komt er een einde aan een maandenlange soap. Afgelopen zomer dreigde PSV de 27-jarige terug te zetten naar de beloften als hij niet zou bijtekenen of worden verkocht.

Inmiddels heeft Toivonen zoveel wedstrijden in de hoofdmacht van de Brabanders gespeeld dat hij niet meer inzetbaar is bij Jong PSV.

Volgens Brands hoeft er niet getwijfeld te worden aan de instelling van Toivonen."Hij zat gisteren na de verloren wedstrijd tegen Ludogrets (2-0) steenkapot in de kleedkamer. Hij zat er helemaal doorheen."

Versterking

Cocu zelf hoeft vooralsnog niet te vrezen voor zijn baan, ondanks de slechte resultaten van de laatste weken. PSV behaalde in de competitie slechts twee punten in de laatste vijf duels.

"Wat er ook gebeurt, Cocu maakt het seizoen bij PSV af. Hij heeft voor vier jaar getekend en we zijn met hem een bepaalde weg ingeslagen. Dat hebben we bewust gedaan en we kijken verder dan de korte termijn", stelt Brands.

PSV krijgt er in de winterstop waarschijnlijk nog een ervaren versterking bij. "Gezien de balans in het team, met veel jonge spelers, moet je inderdaad niet denken aan jonge jongens", aldus Cocu.