Volgens manager David Moyes speelde Manchester United woensdag tegen Bayer Leverkusen de beste wedstrijd sinds zijn komst naar Old Trafford.

De Engelse kampioen zegevierde met 5-0 in Duitsland en stelde daarmee het ticket voor de volgende ronde in de Champions League veilig.

"Beter hebben we nog niet gespeeld in mijn tijd bij deze club en er komt nog meer aan", stelt Moyes tegen de BBC. "Vijf goals maakten we dit seizoen nog niet en het is heel speciaal om dat in een uitwedstrijd te doen."

Manchester United won nooit eerder met zo'n groot verschil op vreemde bodem in de Champions League. "Deze club heeft een bepaalde standaard neergezet, daar hoop ik aan te voldoen. Het optreden van vandaag bewijst dat deze ploeg het in zich heeft. We verwachten goed te presteren in de Champions League, de nationale bekers en de Premier League."

Na een aarzelende start zijn de 'Red Devils' nu al elf wedstrijden ongeslagen. "Tegen Leverkusen speelde bijna iedereen goed, hopelijk halen we dit niveau vaker. Het resultaat, een 5-0 zege op de nummer twee van de Bundesliga, zegt alles over hoe goed we presteerden."

Moyes, die niet over de geblesseerde Robin van Persie kon beschikken, wilde er een paar spelers uitlichten. "Mensen hebben het vaak over de leeftijd van Ryan Giggs, maar je mag hem niet ter discussie stellen als voetballer. Hij leek helemaal niet moe. Wayne Rooney had vier assists en Shinji Kagawa was ook fantastisch."