Anderlecht keert na de winterstop niet terug op het Europese podium. De Belgische kampioen verloor woensdag in eigen huis met 3-2 van Benfica en zal daardoor als laatste eindigen in groep C van de Champions League.

"Ik had er meer van verwacht. Eén punt uit vijf wedstrijden is te weinig. Er waren drie wedstrijden waarin volgens mij meer in zat. Vanavond was zo'n duel", treurt trainer John van den Brom in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Maar kom, dit is leerzaam voor de jonge spelers. Daar moeten we op voortborduren. Door dergelijke wedstrijden te spelen, krijgen we ervaring. Elk foutje wordt afgestraft."

Bij een stand van 2-2 koos Anderlecht vol voor de aanval. Benfica profiteerde van de ruimte en Rodrigo zorgde in de slotminuut voor de 3-2.

"Het is spijtig, want we hebben alles of niets gespeeld en uiteindelijk hebben we niets. Die 2-2 hadden we nooit uit handen mogen geven. Dan hadden we toch nog een puntje gehad. Ik vind dat we minimaal een punt verdienden. We zijn nu volledig uitgeschakeld. We wilden nochtans winnen. Dat was het enige wat we wilden."

Anderlecht staat er ook in de Belgische competitie niet zo goed voor. Liefst vier clubs verzamelden na zestien speelrondes meer punten dan het totaal van de regerend kampioen.