Een deel van het dak van het in aanbouw zijnde WK-stadion in Sao Paulo is woensdagmiddag ingestort. Daarbij zijn twee doden gevallen en is één persoon gewond geraakt, melden Braziliaanse autoriteiten.

De constructie kwam naar beneden doordat een hijskraan om nog onbekende redenen instortte en bovenop het dak van het stadion terecht kwam. De kraan vervoerde op het moment van het ongeluk een deel van het dak.

Het dodental was waarschijnlijk veel hoger geweest als het dak niet tijdens lunchtijd was ingestort. Veel arbeiders waren tijdens de ramp niet op de bouwplaats aanwezig omdat ze aan het eten waren.

Bekijk de beelden:

In het stadion in de grootste stad van Brazilië moet op 12 juni 2014 door het gastland de openingswedstrijd van het WK worden afgewerkt.

De Sao Paulo Arena was zo goed als voltooid. Uiterlijk half december moeten de Brazilianen de WK-stadions overdragen aan de FIFA.

1600 arbeider

De verwachting van zowel het gastland als de wereldvoetbalbond was dat de ruim 65.000 stoeltjes tellende arena in Sao Paulo op tijd gereed zou zijn, dit in tegenstelling tot de stadions in Manaus en Cuiabá. 

Er waren in en rond het stadion in Sao Paulo tijdens de afrondende bouwfase dagelijks 1600 arbeiders aan het werk. Door de ramp zal het stadion nu zo goed als zeker niet op tijd af zijn.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft op Twitter zijn medeleven betuigd. "Ik ben diep bedroefd door de tragische dood van de bouwvakkers bij het stadion en condoleer hun families", aldus Blatter.

Op 6 december vindt de WK-loting plaats. Dan weet onder anderen het Nederlands elftal in welke stadions het zal spelen. In de Sao Paulo Arena worden naast de openingswedstrijd drie groepsduels, een achtste en een halve finale afgewerkt.