Na de zwakke reeks in de Serie A kan coach Massimiliano Allegri van AC Milan een goed resultaat gebruiken in de Champions League. Dinsdagavond is Celtic de tegenstander in Glasgow.

"Ik snap dat de supporters teleurgesteld zijn, dat is iedereen binnen de club. Wij zullen echter beter moeten spelen om de fans achter ons te krijgen", meldde Allegri maandagavond op de persconferentie in de aanloop naar het duel tussen de groepsgenoten van Ajax.

AC Milan bezet in de Serie A de dertiende plaats. "De afgelopen tijd hebben we gewoon niet goed gepresteerd. Tegen Celtic wordt het ook niet makkelijk. Zij verloren slechts twee van de laatste elf wedstrijden in de Champions League."

"De situatie is een beetje raar. Zelfs als we verliezen, kunnen we uiteindelijk nog doorgaan, terwijl een zege achteraf misschien niet goed genoeg is voor kwalificatie."

Met vijf punten bezet AC Milan de tweede plek, met één punt voorsprong op Ajax. Celtic volgt op twee punten van de Italiaanse meervoudige Champions League-winnaar.

Lennon

Coach Neil Lennon van de Schotse kampioen wil zich niet zand in de ogen laten strooien door de nationale vorm van AC Milan. "Afgelopen weekeinde tegen Genoa domineerden ze de wedstrijd, waren ze af en toe briljant. Ze hadden gewoon pech dat ze niet wonnen."

"In deze groep presteert Milan solide. Ze hebben ons verslagen, pakten een punt tegen Barcelona en speelden gelijk in Amsterdam. Milan heeft een goede kans om door te gaan en dat is wellicht net wat ze nodig hebben in dit seizoen."