Coach Arsène Wenger van Arsenal heeft het maandag opgenomen voor zijn spelmaker Mesut Özil. Dat deed hij in zijn voorbeschouwing op de komende thuiswedstrijd in de Champions League tegen Olympique Marseille.

De Duitse international heeft volgens de Britse critici na zijn indrukwekkende entree bij de Engelse topclub, die momenteel aan de leiding gaat in de Premier League, last van een herfstdipje.

Zijn Franse trainer wil evenwel geen kwaad woord horen over de peperdure aankoop, die begin september voor vijftig miljoen euro van Real Madrid overkwam.

''Hij is pas drie maanden bij ons'', benadrukte Wenger. ''Zijn voorbereiding op een seizoen in de Premier League was dus niet ideaal. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering bij hem. Maar we leggen hem geen extra druk op."

"Hij moet gewoon zijn eigen spel spelen. Iedere speler van Arsenal kan heel goed voetballen. Het hoeft echt niet allemaal alleen van Mesut te komen.''

Özil (25) maakte tot dusver drie treffers voor Arsenal en bracht zeven assists op zijn naam. In groep F van de Champions League gaan 'The Gunners' met negen punten uit vier wedstrijden samen met Napoli aan kop. Borussia Dortmund heeft zes punten en Marseille is nog puntloos.