Oefenduel

Duitsland met Özil, Italië zonder Rossi

Giuseppe Rossi mist de oefenwedstrijd van het Italiaans elftal tegen Duitsland. De topscorer van Fiorentina, dit seizoen in de Serie A al goed voor 11 treffers, trainde donderdag wel mee, maar heeft nog te veel last van een keelontsteking om te kunnen spelen.

Bondscoach Cesare Prandelli, die Rossi graag eens in de spits aan het werk had willen zien naast Mario Balotelli, vertelde verder dat Daniele De Rossi op de bank begint. De middenvelder van AS Roma is nog maar net hersteld van een voetblessure.

Bij de Duitsers kan bondscoach Joachim Löw spelbepaler Mesut Özil gewoon opstellen. De middenvelder van Arsenal, die zich door een griepaanval pas later bij de selectie voegde, trainde donderdag tijdens de afsluitende sessie voluit mee.

Tijdens de persconferentie enkele uren eerder zei teammanager Oliver Bierhoff dat Özil nog steeds een griepvirus onder de leden heeft. ''Ik denk niet dat hij volledig inzetbaar zal zijn.''

Uit de laatste training viel op te maken dat Löw van plan is Marcell Jansen (Hamburger SV) in Milaan te laten beginnen als linksachter. Als hij woord houdt, staat diens concurrent Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund) dinsdag tegen Engeland in de basis.

Tip de redactie