Ronald Koeman kon de spelers van Feyenoord weinig verwijten na de 2-2 tegen AZ. De Rotterdammers speelden erg goed, maar moesten door gemiste kansen en persoonlijke fouten genoegen nemen met een punt.

"We hebben heel goed gespeeld met veel agressiviteit. We zetten continu druk en wonnen veel duels", stelde Koeman op de persconferentie dan ook tevreden vast. Toch kwam Feyenoord op achterstand en duurde het tot na rust voor het gelijk werd.

"We hebben veel energie geleverd en dat betaalde zich na rust uit. Er kwam in de tweede helft wel een fase dat we het wat moeilijker hadden. Maar over het totaal gezien was het voetballend onze beste wedstrijd. We hadden erg veel dreiging, het was een onterechte 2-2."

Daryl Janmaat ging duidelijk in de fout bij de 2-2 door Roy Beerens te gemakkelijk een strafschop te schenken. "Naar mijn idee was het een terechte penalty. Het was erg onnodig, Daryl stapte veel te enthousiast in. Het wordt dan beslist op momenten en dat is heel pijnlijk."

Boeiend

Mitchell te Vrede, die de eerste goal van Feyenoord maakte, deed het goed als vervanger van de geschorste Graziano Pellè. "Hij heeft Pellè voor zich, maar je zag toch dat hij in twee jaar veel heeft geleerd hier. Hij is zeer bruikbaar en daar ben ik heel blij mee."

Jordy Clasie nam in de afgelopen twee competitieduels de aanvoerdersband over van Pellè, die zich misdroeg door tegen Heracles Almelo een kopstoot uit te delen. De Italiaan mag de band straks in principe weer om zijn arm doen. "Als er in twee weken niets gebeurt wel", doelde Koeman op de interlandperiode.

Zijn collega Dick Advocaat moest toegeven dat het gelijkspel fortuinlijk was voor AZ. "Het was een boeiende wedstrijd waarin Feyenoord heel sterk speelde en ons zeker in het eerste uur niet aan het spelen heeft gelaten. Ze zetten vroeg druk en voor rust kwamen we heel gelukkig weg."

"Feyenoord had te veel macht en ik dacht in de rust ook dat het erg moeilijk zou worden. Na de 2-2 zag ik gelukkig een team dat het AZ kan worden dat we graag willen zien. Over het algemeen hebben we niet goed gespeeld, dus ik ben wel gelukkig met mijn punt. Het was niet echt verdiend."

Lees ook: Janmaat: 'Ben vallen wel van Beerens gewend'