Juventus heeft de topper in de Serie A tegen Napoli winnend afgesloten. De regerend landskampioen uit Turijn won in eigen huis met 3-0 van de ploeg uit Zuid-Italië. Fernando Llorente, Andrea Pirlo en Paul Pogba waren trefzeker voor de thuisploeg.

Juventus was vrijwel het hele duel de betere ploeg. In de eerste helft was het dan ook vooral aan doelman Pepe Reina van Napoli te danken dat de voorsprong bij rust niet groter was dan 1-0. Op de fraaie vrije trap van Pirlo was de Spaanse keeper evenwel kansloos. 

Het doelpunt van Pogba was mogelijk nog fraaier. De Fransman wipte de bal op, waarna hij hem steenhard achter Reina volleerde. Juventus-speler Angelo Ogbonna kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en moest met rood naar de kant.

'De Oude Dame' komt dankzij de zege op één punt van koploper AS Roma. Napoli is de nummer drie op de ranglijst.

AS Roma

Met Kevin Strootman als basisspeler speelden de Roemeinen gelijk tegen het laag geklasseerde Sassuolo, 1-1. De gelijkmaker voor de underdog viel in extra tijd. Na iets minder dan twintig minuten kwam AS Roma op voorsprong.

Alessandro Longhi schoot in eigen doel. Hij liep tegen een door zijn eigen keeper Gianluca Pegolo weggeslagen bal aan en zag die vervolgens in het doel belanden. Ver in blessuretijd scoorde Domenico Berardi voor Sassuolo.

AC Milan, binnenkort in de Champions League tegenstander van Ajax, kwam bij hekkensluiter Chievo niet verder dan 0-0. Nigel de Jong en Urby Emanuelson hadden een basisplaats.