​PSV heeft zondagmiddag ook op bezoek bij NAC Breda dure punten verspeeld. De Eindhovenaren gaven na rust een voorsprong weg: 2-1. Kees Kwakman velde met twee goals het vonnis over de ploeg van Phillip Cocu.

Dankzij een treffer van Jürgen Locadia ging PSV nog wel met een fijn gevoel de rust in. Ola Toivonen stuurde de spits in de 44e minuut weg, waarna deze de Bredase goalie Jelle ten Rouwelaar passeerde.

NAC herpakte zich na de pauze direct, maar kon in de 67e minuut pas juichen. Verdediger Kwakman scoorde uit een corner van Jordy Buijs. Tien minuten voor tijd zorgde Kwakman ook voor de voorsprong van NAC. Hij rondde een vrije trap van Danny Verbeek doeltreffend af: 2-1.

PSV heeft door de nederlaag in de Brabantse derby al vier wedstrijden op rij niet meer gewonnen in de eredivisie en bezet nu de achtste plek. Het was bovendien de vierde nederlaag in een uitwedstrijd op rij, na bezoekjes aan AZ, FC Gronigen en Roda JC.

Het elftal van Cocu had doordeweeks in de Europa League tegen Dinamo Zagreb juist een einde gemaakt aan een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. PSV begon daardoor met herwonnen zelfvertrouwen aan het traditioneel lastige uitduel met NAC.

Karim Rekik, die in de Europese wedstrijd tegen de Kroatische kampioen nog werd gespaard, vormde in het Rat Verlegh Stadion weer het centrum van de defensie met Jeffrey Bruma. Verder stuurde Cocu dezelfde spelers het veld in als tegen Dinamo Zagreb.

Missers

NAC probeerde in de openingsfase het initiatief naar zich toe te trekken en zette PSV-doelman Przemyslaw Tyton onder druk met schoten van Jeffrey Sarpong en Mats Seuntjens.

Na een onstuimig eerste kwartier kregen de bezoekers uit Eindhoven de wedstrijd onder controle. Toivonen schoot de bal in de handen van doelman Ten Rouwelaar, Memphis Depay knalde na een slalom door de NAC-defensie over.

Op slag van rust kwam PSV na een vloeiende aanval via Depay en Toivonen op voorsprong. Locadia, die voor de derde keer op rij in de spits mocht beginnen, rondde het buitenkansje beheerst af: 0-1.

PSV kreeg aan het begin van de tweede helft kansen de wedstrijd te beslissen. Depay schoof de bal echter rakelings langs het Bredase doel en Locadia liet ook twee mogelijkheden liggen. Die missers kwamen de Eindhovenaren duur te staan.

Kwakman

Het opportunistisch spelende NAC kwam na 65 minuten langszij door Kwakman, die slim voor de treuzelende Jetro Willems kroop bij een hoekschop van Buijs: 1-1.

Die gelijkmaker gaf NAC nieuwe energie, terwijl PSV juist niet in staat bleek om zich weer op te richten. Puur op basis van wilskracht trok de thuisclub de wedstrijd nog naar zich toe. Kwakman schoot de bal uit een vrije trap van Verbeek prachtig achter Tyton en en bezorgde PSV daarmee weer een nederlaag: 2-1.

Bekijk de stand in de eredivisie