Mitchell te Vrede en Joris Mathijsen beginnen zondag in de basis bij Feyenoord dat het in De Kuip opneemt tegen AZ. Beide spelers verdienden die basisplaats vorige week met een goed optreden tegen Cambuur.

Te Vrede maakt zijn basisdebuut in de competitie en speelt in plaats van Samuel Armenteros, die in Friesland nog de vervanger was van de geschorste aanvoerder Graziano Pellè. De spits maakte vorige week als invaller het tweede doelpunt van de Rotterdammers. 

Mathijsen kwam in Leeuwarden na rust in het veld voor de tegenvallende Miquel Nelom, die er door een bovenbeenblessure niet bij is. De routinier speelt in het centrum naast Stefan de Vrij. Bruno Martins Indi staat linksback.

Ongeslagen

Bij AZ kiest Dick Advocaat wederom voor zijn vaste elf. De coach is nog ongeslagen sinds hij het in Alkmaar overnam van Gertjan Verbeek en speelt in het zesde van zeven duels onder zijn leiding met dezelfde opstelling.

AZ, dat 22 punten heeft na twaalf wedstrijden, hoopt in Rotterdam de koppositie in de eredivisie te heroveren. Feyenoord heeft twee punten minder en kan bij winst de Noord-Hollanders passeren op de ranglijst.

Het is voor het eerst dit seizoen dat coach Ronald Koeman met elf Nederlanders in de basis begint bij Feyenoord.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius.

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Martens; Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson.

Volg de wedstrijd live