De topper tussen Feyenoord en AZ van zondag is de Wedstrijd van de Week. Roy Beerens, buitenspeler van de Alkmaarders, blikt voor NUsport vooruit aan de hand van vijf vragen.

Door Charlie Bootsman

Heeft het gewonnen duel met Shakhter Karagandy in de Europa League niet erg veel energie gekost?
"Ik moet zeggen dat ik me na die wedstrijd wel enigszins moe voelde. Dat had ik de afgelopen keren niet. Of het doorwerkt, weet ik niet. We zullen zorgen dat we weer fris zijn. We gaan er een mooie pot van maken."

Heracles Almelo bewees twee weken geleden al dat er wat te halen valt in De Kuip.
"Dit seizoen hebben al meer teams het goed gedaan daar, er is zeker wat mogelijk. Maar we moeten als AZ ook beseffen dat we niet zomaar over iedereen heen gaan lopen. Het gaat hartstikke goed en we proberen tegen Feyenoord de week goed af te sluiten."

AZ heeft al vier keer op rij de nul gehouden. Zijn er ook zelden zorgen?
"Het is vrij stabiel, al zijn we tegen Shakhter niet echt getest. Maar we nemen het initiatief en proberen elke wedstrijd naar ons toe te trekken. We leveren veel energie en als het dan wat minder gaat, is dat niet leuk voor het publiek, maar moeten wij er wel staan. Anders zakt het heel ver weg. Als we deze beleving erin kunnen stoppen, komen we een heel eind."

Advocaat wisselt weinig. Biedt dat ook de gewenste houvast?
"Dat is heel prettig, ik voel me daar wel fijn bij. Je moet het zelf afdwingen, maar hij geeft je de vrijheid om dat te doen. Maar hij kan je zo de volgende wedstrijd eruit flikkeren hoor, want zo is hij. Hij geeft me veel vertrouwen, maar ik moet me wel iedere wedstrijd bewijzen. Dat geeft hij aan en daar houdt iedereen zich ook aan."

Gaat AZ nog wegzakken uit de top van de eredivisie?
"Dat het zo stabiel is, komt ook doordat de resultaten goed zijn. Als we wel een keer een nederlaag om de oren krijgen, is het zaak om de rug te rechten. Dat hebben we niet gehad, dus ik ben benieuwd hoe dat werkt."