Wayne Rooney heeft er alle vertrouwen in dat Manchester United zondag op Old Trafford in staat blijkt Arsenal met een nederlaag huiswaarts te sturen, de koppositie van de bezoekers uit Londen ten spijt.

'The Mancunians' bezetten na een belabberde seizoenstart de achtste positie in de Premier League, maar zijn inmiddels acht wedstrijden - over alle competities - ongeslagen, wat logischerwijs voor het nodige vertrouwen zorgt in Manchester.

"Natuurlijk zijn we in staat om Arsenal te verslaan", stelt Rooney op de officiële website van de club. "Dat hebben we in het verleden al zo vaak gedaan."

Toch beseft hij dat het weerzien van Robin van Persie met diens oude club geen formaliteit zal worden. "Zij steken in een bijzonder goede vorm en staan nu bovenaan, dus we weten dat het een lastige klus gaat worden."

De aanvaller is er echter van overtuigd dat United de achtervolging op 'The Gunners' definitief heeft ingezet. "Wij moeten deze ontmoeting met vertrouwen ingaan, met het idee dat we het gat van acht punten kunnen verkleinen en ons weer in de titelstrijd kunnen mengen."

Titelkansen

Hoewel Arsenal vooralsnog fier aan kop gaat, dicht Rooney de Londenaren weinig kans op het kampioenschap toe. "We zullen zien waar ze in maart staan", schertst de 28-jarige Engelsman. "We hebben al vaker gezien dat ze in februari nog bij de bovenste twee stonden en vervolgens wegzakten. Het is nu dus aan hen om te proberen aan kop te blijven."

Ondanks dat is Rooney zich ervan bewust dat Manchester United niet te veel naar de ploeg van manager Arsène Wenger moet kijken. "Zij doen het nu dus geweldig, dus wij staan voor de schone taak om hen te achterhalen."