Het duel in de achtste finales van de KNVB-beker tussen SC Cambuur en FC Utrecht is verplaatst. Dat maakte de voetbalbond vrijdag bekend. De wedstrijd zal nog steeds op woensdag 18 december worden gespeeld, maar de aftrap wordt nu om 16.45 uur verricht in plaats van om 15.30 uur, zoals aanvankelijk de planning was.

Utrecht had bezwaar aangetekend tegen het vroege tijdstip, omdat de supporters dan geen mogelijkheid hadden om in Leeuwarden te zijn voor het duel.

Cambuur wilde de wedstrijd juist vroeg laten beginnen omdat 's avonds het Glazen Huis van 3FM Serious Request wordt geopend in de Friese hoofdstad en de gemeente daardoor niet voor de vereiste veiligheidsmaatregelen kon zorgen.

Utrecht is schoorvoetend akkoord gegaan met het nieuwe tijdstip, legt algemeen directeur Wilco van Schaik uit op de clubwebsite. ''Wij betreuren het enorm dat ook het nieuwe tijdstip niet voordelig is voor supporters, maar kunnen geen vervolgstappen zetten om iets te doen aan de omstandigheden.''

De club had geopperd om het duel op neutrale bodem te spelen, maar de KNVB wees dit af. Dat had volgens Van Schaik alleen gekund als de burgemeester het duel verboden had. ''Ondanks deze uitspraak hopen wij toch op een massale steun in Leeuwarden.''

Eerder bleek ook spelen op dinsdag en donderdag door het programma van beide clubs in de competitie niet mogelijk.