Marco van Basten heeft moeite om sc Heerenveen constant te laten presteren. De coach hoopt dat zijn elftal zich donderdag in de beker tegen VVV-Venlo revancheert van de pijnlijke nederlaag bij NEC in de competitie.

"Defensief geven we te veel weg. Daar werken we hard aan, maar iedere keer gaat er weer een ander in de fout. Frustrerend, want uiteindelijk willen we meer controle", aldus Van Basten op de website van Heerenveen.

In het elftal ontbreekt volgens de trainer een echte leider. "We hebben een kapitein nodig, iemand die leiding geeft, maar ik denk dat alle trainers uit de eredivisie dat roepen."

Met VVV treft Heerenveen net als in het geval van NEC een tegenstander die niet erg aanvallend zal spelen. "Het is iedere keer weer afwachten. De druk ligt bij ons. Wij moeten het spel maken en dat is elke keer weer een uitdaging."

Finnbogason

Vooral topscorer Alfred Finnbogason moest het na het verlies in Nijmegen ontgelden bij Van Basten. Hij benadrukt dat die twist niet meer speelt. "In de emotie van het moment roep je wat, maar geloof me, Alfred had er het meeste last van. Hij dacht er net zo over als ik en we raken er beiden niet van in de war."

Arnold Kruiswijk mist de wedstrijd tegen VVV door problemen met zijn achillespees. Pele van Anholt en Joey van den Berg zijn door pijntjes twijfelgevallen. Van Basten is gebrand op bekersucces. "Het is een interessante competitie. Met een paar goede wedstrijden kun je het seizoen goedmaken, dat heeft AZ vorig jaar bewezen."