David Beckham (38) heeft definitief Miami uitgekozen als locatie voor zijn eigen Major League Soccer-club. De voormalige middenvelder, die eerder dit jaar zijn sportieve loopbaan beëindigde, kan voor 25 miljoen dollar, ruim 18 miljoen euro, een licentie kopen.

Deze som is afgesproken in het contract dat Beckham in 2007 afsloot met de MLS toen hij tekende bij Los Angeles Galaxy, zo bericht The Guardian. Florida heeft geen MLS-club meer sinds 2001.

"Miami is een van de plekken in Noord-Amerika waar voetbal echt leeft", zegt Dan Courtemanche namens de MLS. "We hebben David ontmoet, we zien graag dat hij op een dag de eigenaar is van een MLS-club."

De 25 miljoen dollar is ongeveer een kwart van het bedrag dat Manchester City en de New York Yankees moesten opbrengen om in 2015 New York City FC te lanceren.

Pas als de MLS Beckham groen licht heeft gegeven, kan de voormalige aanvoerder van het Engelse elftal op zoek naar investeerders om alle kosten op te brengen die gepaard gaan met het bouwen van een stadion en het samenstellen van een selectie.

Inclusief New York City FC zijn er over twee jaar twintig MLS-clubs. Er zijn plannen voor een model met 24 clubs in 2020.