SC Cambuur heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De Friezen wonnen in eigen huis na strafschoppen van NAC Breda.

In de beslissende penaltyreeks misten Kees Kwakman en Anthony Lurling (lat) namens de Brabanders. Bij Cambuur miste alleen Mart Dijkstra.

NAC kwam in de reguliere speeltijd nog wel knap terug van een 2-0 achterstand. Die stand was al bij rust bereikt door een hele fraaie treffer van Marcel Ritzmaier en op slag van rust verdubbelde Alexander Cristovao met enig geluk de score.

Nadat Cambuur in het begin van de tweede helft verzuimde om verder uit te lopen, was het NAC dat zich terug wist te knokken in de wedstrijd. Mats Seuntjes en Anouar Hadouir zorgden er persoonlijk voor dat een verlenging en daarna strafschoppen nodig waren.

FC Utrecht

FC Utrecht kwam met de schrik vrij bij de amateurs van Kozakken Boys. Pas na verlenging was de ploeg van trainer Jan Wouters te sterk voor de topklasser.

Arif Irilmazbilek schoot de Werkendammers na 26 minuten op voorsprong. Na ruim een uur spelen was het Jacob Mulenga die Utrecht weer op gelijke hoogte bracht. Jens Toornstra zorgde in de 93e minuut voor de nodige opluchting bij Utrecht.