Frank de Boer vond het 'jammer' dat Ajax een matige tweede helft afwerkte tegen de amateurs van ASWH. De Amsterdammers wonnen in de derde ronde van de KNVB-beker met 4-1 van de hoofdklasser.

Na een 3-1 ruststand wist Ajax na rust nog maar één keer te scoren. Invaller Kolbeinn Sigthorsson schoot de bal door de benen van doelman Stef Doedee.

"Ik vond dat we de eerste helft goed speelden", zei De Boer tegen Fox Sports. "Ondanks dat de ruimtes klein waren, speelden we in een hoog tempo en creëerden we ook veel kansen."

"In de tweede helft was dat duidelijk niet het geval. Dat is jammer voor het publiek, maar aan de andere kant ook wel logisch. Je hebt al zoveel wedstrijden heel snel achter elkaar gehad. De concentratie was flink weg. Dat moet je accepteren, hoe moeilijk dat soms ook is. De focus ligt nu op Vitesse."

De oefenmeester van de landskampioen zag dat Stefano Denswil bij de 1-1 van Michael van Dommelen in de fout ging door de bal verkeerd terug te koppen. "Dat was knullig. Maar hij schoot hem wel fantastisch in moet ik zeggen."