Clarence Seedorf is nog steeds een tikje verbitterd over zijn laatste periode bij Oranje. De inmiddels 37-jarige middenvelder van het Braziliaanse Botafogo vindt dat hij zowel door bondscoach Marco van Basten als diens opvolger Bert van Marwijk niet op juiste waarde is geschat.

Dat zei de oud-Ajacied maandagavond in het tv-programma van Johan Derksen op RTL7.

"Van Basten heeft een heel grote fout gemaakt met mij'', liet Seedorf weten. "Ik vond hem geen slechte trainer, maar de manier waarop hij met mij en andere spelers omging, vond ik niet kunnen. Gebrek aan peoplesmanagement.''

Seedorf bedankte in de aanloop naar het EK van 2008, als speler van AC Milan, voor Oranje. Na het vertrek van Van Basten stelde hij zich weer beschikbaar. Van Marwijk wilde hem toen echter niet meer oproepen, omdat hij Seedorf een te grote speler vond voor de bank.

Zwak argument

"Ik vond het een zwak argument'', gaf de 87-voudige international te kennen. "Hij moet niet voor mij bepalen of ik de bank accepteer of niet."

"Iemand die bij Milan in de basis staat hoort naar mijn mening opgeroepen te worden voor Oranje en als ik mijn plek vanaf de bank had moeten veroveren, dan had dat maar gemoeten. Van Marwijk heeft iets van mij afgenomen en mijn hart huilt daar nog steeds om.''

Seedorf won in zijn lange loopbaan onder meer vier titels in de Champions League.