Ronald Koeman neemt de wedstrijd woensdag in de KNVB-beker tegen de amateurs van Hoek uiterst serieus, al zal de Feyenoord-coach wel een aantal spelers rust geven.

"We zijn uitgeschakeld in Europa, dus doen we op twee fronten mee, om de titel en de beker. Die laatste prijs willen wij graag winnen", gaf Koeman tegen Voetbal International het belang van het duel tegen Hoek aan.

De Rotterdammers zullen tegen de Zaterdaghoofdklasser echter niet in de zelfde basisopstelling starten als zondag in het verloren competitieduel met Heracles Almelo (1-2).

Aanvoerder Graziano Pellè ontbreekt sowieso vanwege een schorsing na zijn rode kaart tegen de Almeloërs en Jean-Paul Boëtius zal vanwege lichte knieklachten ook aan de kant blijven. Daarnaast denkt Koeman er over om nog meer spelers te sparen.

"We zullen goed kijken wie niet helemaal okselfris is en wie wél klaar is om te kunnen spelen. Op basis daarvan beslis ik wie er in actie komen tegen Hoek."

Op die manier kan de bekerwedstrijd voor Koeman ook een goed moment zijn om wat andere spelers aan het werk te zien. "Dat is waar", stelde de trainer. "We hebben een brede spelersgroep en voor sommige jongens is zo’n wedstrijd een mooie kans aan te tonen dat ze het de trainer moeilijk willen maken."