Ajax zal dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen amateurclub ASWH met derde doelman Mickey van der Hart onder de lat aantreden. Reservekeeper Kenneth Vermeer verdedigt maandagavond het doel van Jong Ajax, dat tegen FC Dordrecht speelt in de Jupiler League.

"Ik verwacht dat hij tegen de koploper van de Jupiler League meer te doen zal krijgen dan tegen een amateurclub", legt De Boer zijn keuze uit. Vermeer werd vorige maand voorbijgestreefd door Jasper Cillessen, die voorheen alle bekerduels voor zijn rekening nam.

De geblesseerden Niklas Moisander en Lerin Duarte zullen tegen ASWH nog ontbreken. Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne zijn nog twijfelgevallen. De vrijgekomen positie op rechtsback kan mogelijk ingenomen worden door Ruben Ligeon, die veel sneller dan verwacht hersteld is van een teenblessure.

A-junior Elton Acolatse is door De Boer bij de selectie gehaald omdat meer spelers maandag al met Jong Ajax meedoen. "Hij heeft al een paar keer meegetraind met ons. Omdat er een paar jongens meespelen tegen Dordrecht en zij niet gelijk een dag later weer kunnen spelen, hadden we een vacature aan de zijkant. Die kan Acolatse mooi invullen."

Voetbalgogme

De Boer had lovende woorden over voor ASWH, dat vijfde staat in de zaterdaghoofdklasse B. "We benaderen deze wedstrijd net als alle andere. Maar voetballen tegen een hoofdklasser is natuurlijk wel iets anders dan tegen een club uit de top van de eredivisie."

"Normaal gesproken zou dit een wedstrijd moeten zijn waarin je vertrouwen kan opkrikken, maar je mag ASWH niet onderschatten. Het zijn bijna allemaal oud-profs en als je niet honderd procent geconcentreerd bent, dan kunnen zij meekomen. Er zit veel voetbalgogme bij die ploeg en daarmee kunnen ze het ons lastig maken."

Ajax is bezig aan een matige serie. In de laatste drie officiële duels met FC Twente (1-1), Celtic (2-1) en RKC Waalwijk (0-0) werd geen enkele zege geboekt.

Bekijk het programma van de KNVB-beker