Hamburger SV bleef ook in de vierde Bundesliga-wedstrijd onder leiding van trainer Bert van Marwijk ongeslagen. Dankzij drie blunders van Freiburg-doelman Oliver Baumann won HSV zondag met 3-0 in het Mage Solar-stadion.

"We kunnen tevreden terugblikken op deze wedstrijd, we hebben opnieuw progressie geboekt", evalueert Van Marwijk op de website van Hamburger SV. "Onze organisatie stond goed, we gaven nauwelijks iets weg. We maken wel nog te veel fouten in balbezit, de laatste pass kwam vaak niet aan."

De oefenmeester erkende dat Vrouwe Fortuna de zijde koos van HSV. Baumann zag er bij alle treffers, en dat is nog mild uitgedrukt, slecht uit. "Natuurlijk hadden we geluk bij de doelpunten, maar we waren de betere ploeg. Deze zege is verdiend."

Rafael van der Vaart was verantwoordelijk voor de derde treffer van de huidige nummer twaalf in de Bundesliga.

"Het is pijnlijk voor Baumann, maar ik ben heel blij met onze overwinning. We ontwikkelen ons nog steeds. Onze verdediging stond goed en we oefenden de hele wedstrijd druk uit", reageerde de international na afloop.

Filosofisch

Baumann zelf had geen verklaring voor zijn off-day. "Maar het is wel goed dat het in één wedstrijd drie keer gebeurt, en niet in drie wedstrijden één keer. Dit maakt me sterker. Mijn acties lukten vandaag gewoon niet."

Niet alleen Van der Vaart, maar veel spelers probeerden na afloop de keeper een hart onder de riem te steken. "Haat moet je verdienen, medelijden krijg je cadeau", aldus Baumann in een filosofische bui.