Ronald Koeman hield zich zondag na de 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo nog in over de rode kaart van Graziano Pellè. De Italiaan dupeerde Feyenoord in De Kuip door in de slotfase een kopstoot te geven aan zijn tegenstander Mike te Wierik.

"Dit was een heel domme rode kaart. En dan hebben we de regel dat er ook vanuit de club een straf komt. Daar zullen we maandag over praten", liet Koeman weten op de persconferentie na de eerste thuisnederlaag ooit van Feyenoord tegen de Almeloërs.

Pellè bood meteen na de actie zijn excuses aan richting het publiek, maar in de kleedkamer volgde geen speech van de aanvoerder. "Stilte was gepast in onze kleedkamer. Het was duidelijk dat hij hier geen voorbeeldfunctie vervulde."

Dat was juist de reden voor Koeman om Pellè onlangs ten koste van Stefan de Vrij aanvoerder van de Rotterdammers te maken. "Ik ben er ook nog niet over uit of dit gevolgen heeft daarvoor."

Verstand

Naast de bedenkelijke rol van Pellè bood het spel van Feyenoord ook weinig hoop. Vorige week tegen Go Ahead Eagles domineerde de ploeg wel ondanks het gelijkspel. "De eerste twintig minuten kregen we al een paar opgelegde kansen."

"We hebben in de laatste twee wedstrijden twaalf kansen gehad en drie goals gemaakt. Dat zijn gewoon situaties van speler ten opzichte van keeper en die ballen moeten erin. Het rendement is ondermaats."

In de eerste helft had Feyenoord nog afstand kunnen nemen van Heracles, maar na rust waren de bezoekers bij vlagen zelfs beter. "We hebben meer met het hart dan met het hoofd gespeeld. We worden door het publiek naar voren geschreeuwd, maar dan moet je wel je verstand gebruiken."