Ajax is zaterdagavond in eigen huis niet verder gekomen dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

De ploeg van trainer Frank de Boer wist tegen de Waalwijkers weinig te creëren. In de tegenaanval had RKC een aantal keer de mogelijkheid om zelfs met drie punten terug naar Brabant te reizen.

Ajax acteerde in een zo'n laag tempo dat RKC Waalwijk alle gelegenheid kreeg om alle spelers rond het eigen strafschopgebied te verzamelen.

Doelman Jan Seda van de bezoekers hoefde in de eerste helft dan ook slechts twee keer serieus in actie te komen. Hij keerde een vrije trap van Stefano Denswil en kreeg nog een vuist tegen een afstandschot van Daley Blind.

In een poging het spel van Ajax van meer aanvallende impulsen te voorzien voetbalde Blind weer op het middenveld. Zo kwam er weer een plaatsje vrij voor Nicolai Boilesen links in de defensie.

Lasse Schöne startte als rechtsback omdat Ricardo van Rhijn al weken niet helemaal fit is en daarvoor ook al lange tijd teleurstelde. De mutaties in de basiself brachten niet wat trainer De Boer gehoopt had.

Uiteindelijk bracht hij rechtsback Van Rhijn voor Schöne en wisselde spits Kolbeinn Sigthorsson voor spits Danny Hoesen. De onzichtbare Siem de Jong moest plaatsmaken voor Davy Klaassen, maar effect had dit niet.

Door het gelijkspel komt Ajax in punten gelijk met lijstaanvoerder FC Twente. PSV (uit bij Roda JC) en ook PEC Zwolle (thuis tegen AZ) kunnen zondag FC Twente en Ajax passeren op de ranglijst.