NAC Breda heeft zaterdagavond een simpele 5-0 overwinning geboekt op Go Ahead Eagles, dat verdedigend compleet faalde.

Vier doelpunten vielen in de eerste helft. Spits Rydell Poepon was tweemaal succesvol. De wedstrijd was daarmee al na één helft gespeeld.

Go Ahead probeerde na de rust de stand een wat dragelijker aanzien te geven, maar slaagde daar niet in. En ontstond er wel een scoringskans dan was er altijd nog doelman Ten Rouwelaar om tijdig in te grijpen, zoals bij een actie van Marnix Kolder.

NAC kreeg ook in de tweede helft mogelijkheden om te scoren. Die kansen waren evenwel niet besteed aan Henrico Drost en Mats Seuntjens. Invaller Stipe Perica bepaalde in de slotfase de eindstand op 5-0. 

NAC heeft nu vijftien punten uit elf wedstrijden en bezet de tiende plaats in de eredivisie. Go Ahead heeft twee punten minder en staat twee plaatsen lager.

SC Cambuur - FC Utrecht

SC Cambuur won thuis met 3-1 van FC Utrecht. Yassin Ayoub bracht de gasten in de eerste helft op voorsprong. Michiel Hemmen, Erik Bakker en Marcel Ritzmaier bogen die achterstand in de tweede helft om naar de winst.

Jody Lukoki was erg belangrijk in Leeuwarden. Hemmen scoorde de 1-1 nadat doelman Robbin Ruiter een schot van de Ajax-huurling losliet. Vlak voor tijd bediende de rappe vleugelaanvaller Bakker voor de 2-1. In blessuretijd stifte Ritzmaier de verdiende 3-1 binnen.

FC Utrecht en SC Cambuur hebben nu beide twaalf punten uit elf wedstrijden.