Marco Bizot was zondag de uitblinker bij FC Groningen dat PSV met 1-0 versloeg. De 22-jarige doelman staat nog tot de zomer van 2014 onder contract in De Euroborg, maar Ajax kan hem in de winterstop zomaar terughalen.

Door Rypke Bakker

"Ik heb een clausule in mijn contract, waardoor Ajax me voor een gelimiteerde transfersom kan halen wanneer ze maar willen", zegt Bizot in gesprek met NUsport.

"Hoewel, ik heb daar zelf ook inspraak in. Als ik het zelf niet wil, gebeurt het ook niet. Bovendien hebben ze in Amsterdam op dit moment al een paar aardige keepers."

Bizot doorliep de jeugdopleiding van Ajax tot hij in 2011 aan SC Cambuur verhuurd werd. Na een jaar in de Jupiler League volgde een transfer naar Groningen waar hij in de loop van vorig seizoen Luciano uit het doel verdreef.

"Toen ik terugkwam van Cambuur kon ik bij Ajax blijven. Maar ik heb er heel bewust voor gekozen om mijn eigen weg te gaan. Sergio Padt, die in de jeugd een jaar boven mij zat, heeft daar ook voor gekozen. Hij zit nu bij AA Gent."

"Het blijkt toch dat het lastig is om ertussen te komen bij Ajax als keeper uit de eigen jeugd. Ze gaan bij Ajax liever voor ervaring dan voor jong talent. Oké, Jasper Cillessen is pas 24, maar hij is gehaald en had toen al aardig wat eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan."