Bondscoach Marc Wilmots van België wil op korte termijn nog niet met de leiding van de Belgische voetbalbond om tafel om te praten over een nieuw contract.

De huidige verbintenis van de keuzeheer die de 'Rode Duivels' naar het WK in Brazilië loodste loopt medio 2014 af.

"Ik spreek niet voor volgend jaar over mijn contract. Ik wil er niks over horen. Ik werk volop voor het WK. We hebben genoeg te doen tot het einde van het jaar. Ten vroegste in januari wil ik praten", zei Wilmots zondag in het televisieprogramma Sportweekend.

Wilmots (44) denkt dat hij richting het WK weinig mutaties door zal voeren in zijn selectie. "Deze groep heeft alles verwezenlijkt en verdient naar het WK te gaan. Punt."

"Alleen als er nog eentje heel goed speelt en een ander zes maanden niet, kunnen we de zaken herbekijken. Hoe kunnen we hem helpen? Maar de kern ligt voor negentig procent vast."

Alderweireld

Momenteel komen onder anderen Toby Alderweireld en Kevin De Bruyne weinig in actie bij hun club. Wilmots vindt het te vroeg om daar consequenties aan te verbinden.

"We zien wat er in december gebeurt. We spreken ook met hun clubs. Maar vergeet de voorbereiding van vier weken niet voor het WK met drie à vier vriendschappelijke interlands."