Adam Maher deed een maand geleden in en tegen Andorra (2-0 winst) nog een helftje mee in het Nederlands elftal, maar vrijdag zat hij voor de televisie toen Oranje Hongarije met 8-1 versloeg.

Door Rypke Bakker

"Ja, ik heb de hele wedstrijd gekeken", zegt Maher in gesprek met NUsport. "Het was heel goed. Het positiespel was top, Robin van Persie liet met drie doelpunten zien wat voor een geweldige spits hij is. Ik denk we daar alleen maar trots op kunnen zijn."

Waar de Oranjespelers zich zaterdag weer meldden in Noordwijk voor de voorbereiding op de interland tegen Turkije van dinsdag, werkte Maher een training af met Jong Oranje in Doorwerth.

De twintigjarige PSV'er erkent dat hij ook graag in Noordwijk was geweest. "Natuurlijk had ik nu graag in Oranje gestaan. Maar ik moet het nu in Jong Oranje laten zien."

"De stap naar Oranje zet ik wel weer, daar maak ik me geen zorgen over. Mijn ambitie is om er op het WK in Brazilië bij te zijn, daar ga ik voor."

Plezier

Het verlies van een plek in het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal lijkt het gevolg van Mahers mindere vorm in zijn eerste maanden in Eindhoven. De vijfvoudig international moet wennen bij PSV, waar hij niet meer op zijn geliefde nummer 10-positie speelt, zoals bij AZ.

"Dat is nou eenmaal zo en aan mij de taak om te laten zien dat ik op een andere positie ook kan presteren", aldus Maher, die niet ontkent dat de positie centraal op het middenveld nog altijd zijn voorkeur heeft.

Afgelopen donderdag, in de door Jong Oranje met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Georgië, keerde hij weer even terug op zijn oude plek.

"Lekker om weer op mijn eigen positie te kunnen staan, dichter bij het doel van de tegenstander, en weer beslissend te kunnen zijn. Dat heeft mijn vertrouwen dat ik nog steeds op '10' kan spelen een boost gegeven. Ik denk dat je ook kon zien dat ik met veel plezier speelde."