Bondscoach Louis van Gaal is zaterdag met de reserves van het Nederlands elftal begonnen aan de voorbereiding op de laatste WK-kwalificatiewedstrijd, tegen Turkije. 

De spelers die vrijdag op de bank zaten tegen Hongarije gingen op het veld van Quick Boys in Katwijk aan de slag. Doelman Michel Vorm, die tegen de Hongaren nauwelijks wat te doen had, was ook van de partij.

De basisspelers werkten ondertussen een hersteltraining af in de sportzaal van Hotel Huis ter Duin in het nabijgelegen Noordwijk. Nigel de Jong was daar ook nog bij. De middenvelder kreeg tegen Hongarije zijn tweede gele kaart in de kwalificatiereeks en is geschorst voor de uitwedstrijd dinsdag tegen Turkije.

De Jong meldde zich desondanks zaterdag weer in Noordwijk voor de nabespreking. Oranje traint zondag achter gesloten deuren in Alkmaar en reist maandag naar Istanbul. In de Turkse stad sluit de ploeg van Van Gaal de glorieuze kwalificatiereeks af.

Oranje verzekerde zich vorige maand al van kwalificatie voor het WK, voor Turkije staat dinsdag de tweede plek op het spel. Bij winst op Oranje eindigt de equipe van bondscoach Fatih Terim als tweede en kan het in play-offs alsnog proberen een WK-ticket te veroveren.