Vurnon Anita kwam dit seizoen regelmatig in actie voor Newcastle United, maar tot een uitnodiging voor het Nederlands elftal leidde het nog niet. De middenvelder hoopt nog op het WK in Brazilië met Oranje.

Anita startte het seizoen goed bij Newcastle. Hij veroverde een basisplaats op het middenveld, maar is die inmiddels weer kwijtgeraakt. Cheick Tioté en Yohan Cabaye krijgen de laatste tijd de voorkeur.

Mede daardoor stond Anita vrijdag niet op het veld in de Arena. ''Ik zou heel graag naar het WK gaan, maar ik moet het stap voor stap bekijken en mijn club heeft nu prioriteit'', zegt Anita tegen Sky Sports.

''Ik moet goed spelen om weer in beeld te komen voor Oranje. Ik hoop dat ik mijn plaats in de selectie kan heroveren.''

Volgens Anita kun je onder Louis van Gaal gemakkelijk weer in beeld komen bij het Nederlands elftal. ''Ze kijken naar veel spelers en als je veel speelt en goed presteert, wordt je geselecteerd. Maar eerst concentreer ik mij op Newcastle.''

''Als ik het goed doe, heeft dat voordelen voor iedereen: het team en mijzelf. Maar natuurlijk wil op het WK aanwezig zijn en dit is een goede start.''