België plaatste zich vrijdag voor het eerst sinds 2002 weer voor een groot eindtoernooi en de Belgische media besteden daar zaterdag ruim aandacht aan.

'De Rode Duivels' verzekerden zich van een ticket voor het WK in Brazilië dankzij een 2-1 zege op Kroatië.  Romelu Lukaku maakte beide doelpunten voor België en krijgt ruimschoots aandacht in de media.

'Brazilië, we komen eraan', heeft De Gazet van Antwerpen op de voorpagina staan. De krant spreekt van 'onze nationale helden  en heeft de wedstrijd in acht cruciale momenten opgedeeld.

Sporza geef Lukaku de credits voor de winst op Kroatië. 'Romelu Lukaku was de held van Zagreb met twee goals.' 

Ook Het Laatste Nieuws spreekt van een heldenrol van Lukaku en meldt dat de spelers als helden werden ontvangen op het vliegveld in Brussel. 'De sfeer was uitstekend. De Brabançonne werd gezongen, net als 'Brazil', maar ook 'Waar is dat feestje?'. De sfeer op de luchthaven leek heel even op die in een voetbalstadion.'

Het Nieuwsblad besteedt in het wedstrijdverslag eveneens veel aandacht aan Lukaku. Volgens de krant heeft de twintigjarige spits, die op huurbasis bij Everton speelt, het ongelijk bewezen van José Mourinho en dat hij deed tegen Kroatië weer als vervanger van de geblesseerde Christian Benteke.

Het dagblad sluit het verslag af met: 'Dinsdag volgt nog de match tegen Wales. Geen Belg die er nog om maalt: winst, gelijk, verlies, Brazilië is binnen, laat het feesten nu beginnen!'

Bekijk de slideshow: