Bondscoach Roy Hodgson van Engeland weet zeker dat zijn spelers tijdens de laatste twee voorrondewedstrijden het WK-ticket zullen veiligstellen.

De wereldkampioen van 1966 is zeker van Brazilië bij zeges op Montenegro (vrijdag) en Polen (dinsdag), beide op Wembley. Engeland speelde tot nu toe al vier keer gelijk in de kwalificatiereeks en een vijfde remise kan weleens een play-offplek betekenen met Oekraïne dat op de loer ligt.

"We hebben nog niet een resultaat behaald dat als bewijs kan fungeren voor onze kracht", erkent Hodgson in The Guardian. "Misschien de 2-1 zege op Brazilië, maar dat was een vriendschappelijke interland. Maar als ik het team van nu vergelijk met achttien maanden geleden, dan staan we er veel beter voor."

"Laat de wedstrijd tegen Montenegro maar komen, het kan allemaal niet snel genoeg gaan nu. We geloven in onszelf, we zijn er klaar voor. Nu telt Montenegro en als we deze wedstrijd hebben gewonnen focussen we ons op Polen. Ik weet zeker dat de spelers de verwachtingen zullen waarmaken. Ze moeten ook wel, want we spelen op Wembley."

Hodgson daagt zijn spelers uit om de criticasters het zwijgen op te leggen. "Mensen twijfelen aan ons en halen de statistieken erbij. 'Je hebt niet gewonnen in Oekraïne, tegen Polen speelde je slechts gelijk.' De spelers kunnen nu iets recht zetten. We weten ook dat heel Engeland verwacht dat we ons plaatsen voor het WK, niemand zal weglopen voor zijn verantwoordelijkheid."

Situatie WK-voorronde op een rijtje