Cristiano Ronaldo verwacht dat Portugal zich rechtsreeks zal plaatsen voor het WK in Brazilië van volgend jaar.

De aanvaller van Real Madrid denkt dat overwinningen tegen Israël en Luxemburg in de laatste twee kwalificatiewedstrijden genoeg zullen zijn voor de eerste plaats in de poule, die recht geeft op directe plaatsing.

De ploeg van bondscoach Paulo Bento staat tweede in poule F met een punt achterstand op koploper Rusland. De Russen hebben nog uitduels met Luxemburg en Azerbeidzjan op het programma staan.

"Ik blijf er vertrouwen in hebben dat we de eerste plaats zullen heroveren, ook al hebben we het niet meer in eigen hand", stelt Ronaldo op de site van de FIFA.

Blessures

Portugal mist door blessures enkele belangrijke spelers in de twee cruciale duels. Bento moet het doen zonder de verdedigers Joao Pereira en Bruno Alves. Op het middenveld ontbreekt Raul Meireles en voorin zijn Helder Postiga en Vieirinha er niet bij.

"Dat er veel spelers afwezig zijn, zal geen invloed hebben op ons. We zullen alles blijven geven", stelt Ronaldo.

De aanvaller staat met 43 doelpunten tweede op de topscorerslijst aller tijden van Portugal. Ronaldo heeft nog vier doelpunten nodig om topscorer Pauleta te evenaren.  "Daar ben ik niet mee bezig.. Als ik scoor is dat mooi, maar het gaat erom dat we twee keer winnen. Ik leg mezelf geen extra druk op"