RKC-trainer Erwin Koeman had na afloop van de 2-1 nederlaag tegen PSV geen goed woord over voor scheidsrechter Ed Janssen.

"De scheidsrechter wilde gewoon even laten zien wie de baas is", keek Koeman terug op de tweede gele kaart die RKC-aanvoerder Sander Duits vijf minuten voor tijd kreeg voor tijdrekken.

"Andersom had hij geen tweede geel en dus rood gegeven, daar ben ik van overtuigd. Ik vind dat echt zielig. Ik voel me genaaid."

Toen Duits rood kreeg stond het nog 1-1, waarna Jürgen Locadia een minuut voor tijd PSV naar de zege kopte. Duits zelf zei na afloop dat hij de rode kaart 'belachelijk' en 'schandalig' vond.

Van zijn club mocht hij verder niet tegenover de media reageren.

Cocu

Trainer Phillip Cocu van PSV was best tevreden na de zwaarbevochten zege op RKC Waalwijk. "We hebben met inzet, flair en durf gespeeld en kansen genoeg gehad. Alleen het rendement moet wat hoger'', zei de coach.

Na de nederlaag van vorige week bij AZ wist Cocu dat zijn elftal thuis tegen RKC de punten moest pakken. Gemakkelijk ging het echter niet tegen de nummer zeventien van de eredivisie.

"Natuurlijk was het spannend, want we hadden deze overwinning hard nodig. We verdienden 'm ook. RKC maakte het ons knap lastig, dan is de ontlading groot als die 2-1 toch nog valt. Complimenten dat we er tot de laatste seconden in zijn blijven geloven, we zijn met z'n allen blijven knokken voor de overwinning. En uiteindelijk hebben we die ook verdiend.''