De KNVB ziet Amsterdam als de enige overgebleven kandidaat om mee te dingen naar de organisatie van een deel van de wedstrijden van het EK 2020.

Het Europese titeltoernooi van 2020 zal in dertien verschillende landen gehouden worden. De KNVB gaf eerder aan met Amsterdam en Rotterdam te zullen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zich kandidaat te stellen.

Aangezien de bouw van een nieuw stadion van de baan lijkt in Rotterdam, is Amsterdam de enige overgebleven kandidaat.

Geïnteresseerde kandidaten hebben tot en met donderdag de tijd om bij de UEFA de interesse kenbaar te maken. Een definitief bid moet vervolgens uiterlijk op 25 april 2014 worden ingediend bij UEFA.

Onderzoek

De stad Amsterdam liet vorige maand weten een van de speelsteden te willen zijn. De KNVB heeft daarop woensdag bij de UEFA zijn interesse kenbaar gemaakt in het uitbrengen van een bid.

De voetbalbond zal de komende maanden samen met de stad Amsterdam en de Amsterdam Arena onderzoeken of het mogelijk is om definitief mee te dingen naar de organisatie van een deel van de wedstrijden.

Omdat nog niet alle voorwaarden voor deelname geheel duidelijk zijn, houden de KNVB, Amsterdam en de Amsterdam Arena nog een slag om de arm.

Brussel

De Belgische voetbalbond stelde zich woensdag met Brussel als speelstad kandidaat gesteld voor het EK. Daarvoor zal een nieuw stadion gebouwd worden. 

''We hebben maanden keihard gewerkt aan de voorbereiding van dit dossier'', zei secretaris-generaal Steven Martens van de Belgische bond KBVB woensdag. ''We zijn blij dat de eerste stap in het proces, het indienen van de kandidatuur, op tijd is gezet.''

De komende maanden laat de KBVB een economische haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de bouw van een stadion met atletiekbaan en uitschuifbare tribunes, die plaats moeten bieden aan 60.000 toeschouwers.