Engeland heeft dinsdag de aanval van Oekraïne op de eerste plaats in groep H afgeslagen. Het elftal van bondscoach Roy Hodgson bleef in Kiev overeind: 0-0. 

Bekijk hier de hoogtepunten van dit duel

Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben de Engelsen aan kop van de groep één punt voorsprong op Montenegro en Oekraïne en drie punten op Polen.

Frank Lampard speelde in de Oekraïense hoofdstad zijn honderdste wedstrijd voor de 'Three Lions'.

Engeland speelt op 11 oktober voor eigen publiek tegen Montenegro, terwijl Oekraïne het opneemt tegen Polen dat dinsdag met 5-1 won bij San Marino.

Vier dagen later komt Polen op bezoek in Engeland.

Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina handhaafde zich aan kop van groep G. In Zilina was de ploeg van bondscoach Safet Susic met 2-1 te sterk voor Slowakije. Izet Hajrovic werd de held van Bosnië-Herzegovina. Vlak nadat hij was ingevallen, tekende Hajrovic in de 78e minuut van grote afstand voor het winnende doelpunt.

Slowakije had voor rust de leiding genomen via Marek Hamsik. Ermin Bicakcic tekende twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker, waarna Hajrovic zijn land op koers hield voor een plek op het WK.

Griekenland won met 1-0 van Letland door een doelpunt van Dimitrios Salpingidis en kwam daarmee net als Bosnië-Herzegovina op negentien punten uit acht wedstrijden. De Grieken hebben echter een aanmerkelijk minder doelsaldo. Slowakije is met twaalf punten kansloos voor een plek op het WK. 

Bosnië-Herzegovina en Griekenland maken in de laatste twee duels uit wie als groepswinnaar naar Brazilië gaat en wie de play-offs in gaat.