Rusland heeft dankzij een 3-1 overwinning op concurrent Israël goede zaken gedaan in de strijd om een WK-ticket.

Door de thuiszege nemen de Russen in poule F van de Europese kwalificatiereeks de koppositie weer over van Portugal.

Rusland heeft met nog twee speelronden te gaan achttien punten vergaard. Portugal volgt met één punt minder.

Israël lijkt door de nederlaag het eindtoernooi van 2014 te kunnen vergeten. De ploeg staat met vijf punten minder dan Portugal op de derde plaats.

Het door Fabio Capello getrainde Rusland nam in Sint-Petersburg na rust afstand van Israël. Vasili Berezoetski, Aleksander Kokorin en Denis Gloesjakov scoorden. Eran Zehavi deed in blessuretijd wat terug namens de bezoekers. 

Op 11 oktober neemt Portugal het thuis op tegen Israël, terwijl Rusland op bezoek gaat bij Luxemburg. In de laatste speelronde van 15 oktober ontvangt Portugal Luxemburg en gaan de Russen op bezoek bij Azerbeidzjan.

Jordanië

Ook Jordanië kwam dinsdag een stap dichter bij het WK. In de play-offs van de Aziatische kwalificatiereeks rekende dat land over twee duels af met Oezbekistan. De return dinsdag in Tasjkent eindigde in 1-1, dezelfde uitslag als vorige week in Amman. In de noodzakelijke strafschoppenserie waren de Jordaniërs het meest gelukkig: 9-8.

De ploeg van de Egyptische bondscoach Hossam Hassan, die 71e staat op de wereldranglijst, speelt in november tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse groep om één ticket voor het WK. Momenteel staat Uruguay vijfde in Zuid-Amerika.

Overigens lag de return in Tasjkent tijdens de verlenging enige tijd stil, omdat het licht uitviel. Na een onderbreking van enkele minuten kon de wedstrijd verder gaan.