Co Adriaanse vindt Douglas en Joris Mathijsen de beste centrale verdedigers van Nederland.

"Als je kijkt naar echte verdedigers, dan vind ik dat", vertelde de oud-trainer in Studio Voetbal

Adriaanse heeft met beide spelers samengewerkt. Hij werkte bij FC Twente met de genaturaliseerde Douglas en Mathijsen kent hij nog uit zijn tijd bij Willem II en AZ.

Douglas maakte deze zomer transfervrij de overstap van FC Twente naar Dinamo Moskou. Mathijsen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord nadat hij in 2012 overkwam van Malaga.

Vlaar

Adriaanse: "Er bestaan veel misverstanden over Mathijsen, maar hij is supersnel. Ook tactisch staat hij goed." Bert van Marwijk, die ook te gast was in het praatprogramma, viel Adriaanse bij: "Joris is inderdaad een betrouwbare verdediger."

De oud-bondscoach noemde Vlaar ook een goede optie voor de basisformatie van Oranje. "Ook hem moet je niet uitsluiten", zei Van Marwijk. "Hij speelt wekelijks bij Aston Villa in de Premier League. Dan moet je wel wat kunnen. Hij is zeker een goede optie."

De discussie over de verdedigers van het Nederlands elftal laaide op na het 2-2 gelijkspel in en tegen Estland. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi maakten geen betrouwbare indruk.