Frank Lampard wil er alles aan doen om volgend jaar van de partij te zijn bij het WK in Brazilië. De middenvelder speelt dinsdag in Oekraïne hoogstwaarschijnlijk zijn honderdste interland voor Engeland.

De routinier van Chelsea heeft een belangrijke wedstrijd uitgezocht voor zijn jubileum. Bij een nederlaag krijgen de Engelsen het moeilijk bij de strijd om plaatsing voor het WK in groep H.

"Ik zal trots zijn op mijn honderd interlands, maar allereerst hebben we drie punten nodig. Ik vlieg graag terug uit Kiev met een sterke uitgangspositie", zei Lampard zondag op een persconferentie.

"Brazilië zou de kers op de taart zijn. Aan dat toernooi wil ik dolgraag deelnemen. Oekraïne had een slechte start in de groep, maar in het thuisduel toonden ze erg veel talent. Toch heb ik vertrouwen in ons."

Door een strafschop van Lampard in de slotminuten hield Engeland de Oekraïeners in september vorig jaar ternauwernood op 1-1. "Wij hadden toen niet onze beste avond, maar we hebben het team om nu het resultaat te halen."