Bondscoach Louis van Gaal reist maandag met een fitte spelersgroep naar Andorra voor de uitwedstrijd van een dag later in de WK-kwalificatie tegen het dwergstaatje.

Oranje trainde zondag in het Mini Estadi van FC Barcelona achter gesloten deuren met negentien spelers. Nieuwe blessures bleven uit.

Arjen Robben en Bruno Martins Indi maken geen deel meer uit van de selectie. Zij zijn geschorst voor de uitwedstrijd met Andorra, na gele kaarten vrijdag tegen Estland (2-2).

Ruben Schaken lijkt de logische vervanger van Robben, al is ook Dirk Kuijt als buitenspeler inzetbaar. Ron Vlaar is de aangewezen vervanger van Martins Indi als Van Gaal besluit om Andorra met vier verdedigers te bespelen.

De bondscoach kan ook besluiten om zijn basisformatie van het duel met Estland op andere posities te wijzigen. Zo was hij ontevreden over het optreden van Stefan de Vrij, die hij in de tweede helft ook wisselde voor Jeffrey Bruma. Jonathan de Guzman is wellicht een middenvelder die het spel van Oranje van nog meer aanvallende impulsen kan voorzien.

Voor Robin van Persie lijkt het duel met Andorra een ideale gelegenheid om dichter in de buurt te komen van Patrick Kluivert, met veertig treffers nog steeds topschutter aller tijden bij Oranje. Van Persie staat na zijn treffer in blessuretijd tegen Estland op 36 doelpunten.

Hongarije

Oranje plaatst zich dinsdag definitief voor het WK als het Andorra verslaat en Roemenië niet van Turkije wint. Alleen een zege op Andorra volstaat echter ook zo goed als zeker voor een ticket naar Brazilië. In dat geval moet Roemenië in de laatste twee groepsduels zes punten en een verschil van vijftien treffers goedmaken.

Als het Nederlands elftal zich dinsdag niet officieel plaatst, krijgt het op 11 okober voor eigen publiek een herkansing tegen Hongarije. Vier dagen later sluit het elftal van bondscoach Louis van Gaal de kwalificatiereeks af met een uitwedstrijd tegen Turkije in het stadion van Fenerbahçe in Istanbul.