Bondscoach Louis van Gaal roept in de aanloop van het uitduel van dinsdag met Andorra in de WK-kwalificatie geen vervangers op voor de geschorste Arjen Robben en Bruno Martins Indi. Daardoor bestaat zijn selectie nog uit slechts negentien spelers.

De 62-jarige oefenmeester liet vrijdag na het teleurstellende gelijke spel tegen Estland (2-2) al doorschemeren dat hij zijn keurkorps niet ging aanvullen.

''Voetballers moeten een bepaald niveau hebben om bij Oranje te komen'', zei hij.

''We kampen met veel geblesseerde spelers en jongens die op de weg terug zijn. Ik zie op dit moment niet zo snel geschikte vervangers. Anders waren we vorige week ook niet met een selectie van 21 maar 23 spelers begonnen.''

Training

Van Gaal is zaterdag rond 18.45 uur met een klein groepje spelers aan de eerste training voor het uitduel met Andorra begonnen. 

De bondscoach van het Nederlands elftal oefent op veld zeven van het trainingscomplex van FC Barcelona met alle wisselspelers van het teleurstellend verlopen duel van vrijdag met Estland (2-2).

Van de basisspelers is alleen Michel Vorm van de partij.

Van Gaal oefent zondag in het ministadion van Barcelona met zijn volledige selectie. Hij doet dat achter gesloten deuren. Op maandag reist de selectie naar het nabijgelegen Andorra, waar een dag later het duel in de WK-kwalificatie op het programma staat.

Oranje kan zich dinsdag definitief plaatsen voor het WK van volgend jaar zomer in Brazilië. De formatie moet dan zelf winnen van Andorra. Daarbij moet Roemenië punten verliezen tegen Turkije. Nederland kan het WK alleen nog in theorie ontgaan als het van Andorra wint en de Roemenen eveneens zegevieren.

Het elftal van Van Gaal beschikt met nog drie wedstrijden te gaan namelijk over een beduidend beter doelsaldo dan Roemenië.