Tadic zegt geen 'nee' tegen Rusland

Dusan Tadic wordt de laatste weken stevig in verband gebracht met allerlei clubs, waarvan Dinamo Moskou (dat eerder al Douglas van FC Twente overnam) één van de serieuze gegadigden zou zijn.

Door Remco Regterschot

Na de 1-0 nederlaag van FC Twente bij Vitesse wilde Tadic niet te diep ingaan op de geruchten. "Mijn agent denkt over dit soort zaken na, ik niet. Zo lang hij zich niet bij me meldt, focus ik me op Twente, verder denk ik niet."

Jouw oud-ploeggenoot Nacer Chadli vertrok onlangs naar Tottenham Hotspur, maar liet daarvoor altijd weten niet naar de Russische competitie te willen. Ligt dat voor een Serviër anders?
"Ik zeg bij voorbaat nergens ‘nee’ op. Jij noemt nu Dinamo Moskou als geïnteresseerde club, ik weet officieel nog van niets, en zeg dus niets, maar uitsluiten doe ik ook niets."

"Dat kan ook niet, want je hebt het zelf nooit helemaal in de hand als speler. Het ene moment zit je hier, het andere moment daar, zo gaat dat in het hedendaagse voetbal."

FC Twente lijkt zich in ieder geval al behoorlijk bezig te houden met de opvolging van Tadic, die overigens wel vele miljoenen euro’s moet opbrengen.

In de media werd de laatste dagen gesuggereerd dat Youness Mokhtar van PEC Zwolle bij de Tukkers in beeld zou komen indien de transfer van de Mexicaan Jesus Manuel Corona zou afketsen, maar het begint erop te lijken dat Twente in Mokhtar (net als Tadic een technische speler die op meerdere posities uit de voeten kan) de mogelijke vervanger ziet van de Serviër.

Anders valt het niet te verklaren dat ook na de komst van Corona een zware delegatie van Twente in de personen van hoofd scouting Evert Bleuming en technisch manager Cees Lok zaterdagavond aandachtig toeschouwer was bij PEC Zwolle tegen SC Cambuur. De vraagprijs van Mokhtar schommelt overigens tussen de anderhalf en twee miljoen euro.

Tip de redactie