Daryl Janmaat baalt dat hij op een vervelend moment in het seizoen een blessure heeft opgelopen. De rechtsback van Feyenoord heeft een spierscheuring in zijn bovenbeen en moet woensdag het oefenduel van Oranje met Portugal missen.

"Natuurlijk baal ik enorm dat ik niet bij het Nederlands elftal kan zijn. Ik keek erg naar de interland uit en had graag wat mooie duels met Cristiano Ronaldo willen uitvechten. Maar helaas, het mag niet zo zijn", aldus Janmaat op de website van zijn management Sport-Promotion.

De Hagenaar zag afgelopen weekend lijdzaam toe hoe Feyenoord thuis met 4-1 van FC Twente verloor. Na twee competitienederlagen lijkt het al onrustig in Rotterdam. "Onze start is bepaald niet ideaal geweest, maar we hebben echt genoeg kwaliteiten om het de komende tijd beter te gaan doen."

"Ik ben ervan overtuigd dat dat ook snel gaat gebeuren. De competitie is pas twee wedstrijden onderweg, dus het is nog wel erg vroeg in het seizoen om al conclusies te trekken. En wat mezelf betreft: ik hoop snel weer fit te zijn. Dat is voor mij nu het belangrijkste."

Coach Ronald Koeman verklaarde zondag voor de ontmoeting met Twente dat hij verwacht Janmaat enkele weken kwijt te zijn. In dat geval zal de verdediger zondag moeten toekijken bij de Klassieker tegen Ajax.