Bondscoach Paulo Bento van Portugal moet in het oefenduel van woensdag met het Nederlands elftal vijf belangrijke spelers missen. Toch is hij positief gestemd aan de vooravond van het duel in het Algarve Stadion.

De trainer kan door blessures niet beschikken over Nani, Joao Moutinho, Raul Meireles, Silvestre Varela en Vieirinha.

"Vijf veranderingen hebben natuurlijk impact, omdat we het hebben over spelers die belangrijk zijn voor het team", aldus Bento op een persconferentie. "Maar het zal ons er niet van weerhouden om te proberen er een goede wedstrijd van te maken."

"Ondanks de afwezigen staat er nog steeds een goed elftal. De spelers moeten gemotiveerd zijn om voor het nationale team uit te komen en proberen om hun kansen te pakken. Ook al zijn die ontstaan door blessures van anderen", stelt de bondscoach.

Hij wees op de vorige oefeninterland van Portugal tegen Kroatië (0-1 winst voor de Portugezen). “Toen hadden we ook veel afwezigen, maar haalden we wel ons niveau.”

Bento verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Nederland. “Ze hebben tot nu toe alles gewonnen in de WK-kwalificatie, dus ik ga uit van een lastig duel. We zullen hoe dan ook wel ons eigen spel blijven spelen.”