Luciano Narsingh heeft voor het eerst sinds december vorig jaar weer getraind op het trainingscomplex van PSV. De buitenspeler, die herstelt van een gescheurde kruisband, was dinsdagochtend weer te bewonderen op De Herdgang.

De geboren Amsterdammer vertoeft sinds deze week weer in Eindhoven nadat hij lang in Zeist was voor zijn revalidatie. "Er is natuurlijk altijd contact geweest met de medische staf en hij is nu dusdanig ver dat hij hier weer kan trainen", meldt een woordvoerder van de Eindhovense club aan NUsport.

"Dat is hartstikke leuk voor hem. Op dit moment doet hij nog niet met alles mee en werkt hij een individueel programma af. Het zal nog wel een aantal weken duren voor hij weer met de groep kan trainen. Een daadwerkelijke rentree is nog wel een eindje weg."

Narsingh liep de zware knieblessure op 22 december op in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Op dat moment was hij een vaste waarde in de selectie van Oranje. "Wij zijn er heel erg blij mee dat hij weer op de training is."

Op dezelfde dag dat Narsingh de volgende fase in zijn herstel vierde, raakte de huidige smaakmaker geblesseerd. Zakaria Bakkali, zaterdag goed voor drie goals tegen NEC, moest afhaken bij de training van België en heeft een spierverrekking in zijn bovenbeen. PSV kan nog niets zeggen over de ernst van de kwetsuur.