Martin van Geel denkt dat de slechte seizoensstart van Feyenoord met nul punten uit twee duels mede te wijten is aan het hogere verwachtingspatroon dat er deze jaargang bij de Rotterdammers heerst.

"Er wordt meer van je verwacht. Dat is begrijpelijk, maar dat is wel een andere situatie en daar moeten de spelers mee om leren gaan", zegt de technisch directeur in gesprek met de NOS.

De verwachtingen zijn na een tweede en een derde plaats in de afgelopen seizoenen hooggespannen in de Kuip, maar volgens Van Geel is dat niet helemaal terecht.

"We hebben twee jaar fantastisch gepresteerd, maar we weten ook dat we twee jaar misschien wel boven onze kunnen hebben gepresteerd", zegt de Brabander.

Kampioen

"We komen nu in een andere fase. Nu roept de buitenwereld dat we misschien wel kampioen kunnen worden. Dat wordt hier en daar ook door iemand intern geroepen. Dat is een andere situatie."

Het feit dat er in dit jaar in tegenstelling tot na de vorige seizoenen geen belangrijke spelers vertrokken, betekent volgens Van Geel niet automatisch dat Feyenoord er beter op is geworden.

"Ik hoor mensen zeggen dat de spelers een jaar verder zijn en dus ook beter zijn geworden, maar dat is natuurlijk niet zo", zegt de directeur die met het weinige beschikbare geld nog op zoek is naar versterking.

Versterking

"We hebben wat budget voor een transfervrije speler of om eventueel iemand te huren, want kopen kunnen we niet", aldus Van Geel die aangeeft in zijn zoektocht vooral naar aanvallers te kijken.

"Onze voorkeur gaat uit naar iemand die Pellè kan vervangen als die geblesseerd raakt of een speler die ons iets meer mogelijkheden geeft op de zijkanten. Maar wel naar onze mogelijkheden en wel als we die speler kunnen halen waarvan we denken: die is beter dan wat we hebben. Niet zomaar iemand kopen, dat doen we niet."