Volgens Robin van Persie is Manchester United de belangrijkste kandidaat om de landstitel te veroveren in Engeland.

"We doen het heel goed, ik geloof in dit team", zei de Rotterdammmer tegen Sky Sports nadat hij zijn team met twee treffers tegen Wigan Athletic (2-0) aan de Community Shield had geholpen.

"Alleen al op basis van het feit dat wij de landskampioen zijn, gelden wij als favoriet. Ik weet zeker dat we tot het einde mee zullen doen om de eerste plaats."

Van Persie legt op de site van Manchester United uit dat het belangrijk was om de nieuwe coach David Moyes een goede start te bezorgen.

"We kunnen dit seizoen vijf prijzen winnen en het is mooi dat de eerste nu binnen is, vooral ook voor de manager. Wij als spelers wilden deze trofee echter ook graag hebben, zoiets winnen is altijd leuk."

Met achtereenvolgens wedstrijden tegen Swansea City (uit), Chelsea (thuis), Liverpool (uit), Crystal Palace (thuis) en Manchester City (uit) kent United een zware competitiestart.

"De eerste vijf duels van het seizoen zijn loodzwaar. We zullen het wedstrijd per wedstrijd moeten bekijken. De uitdaging is groot, maar we zijn er klaar voor."