Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robin van Persie

Van Persie bezorgt Man United Community Shield

Robin van Persie heeft Manchester United zondag de eerste prijs van het seizoen bezorgd. 
Door NUsport

In de strijd om de Community Shield was de Engelse kampioen met 2-0 te sterk voor FA Cup-winnaar Wigan Athletic.

De Nederlandse spits was met twee doelpunten weer eens belangrijk voor Manchester United in de Engelse versie van de Supercup.

In de zesde minuut opende Van Persie de score met een bekeken kopbal in de verre hoek. Na een uur spelen bepaalde hij de eindstand op 2-0 nadat zijn schot van net buiten het strafschopgebied van richting werd veranderd.

In de slotfase kreeg Van Persie voor ruim 80.000 toeschouwers een applauswissel van trainer David Moyes. Voor de opvolger Alex Ferguson is de Community Shield de eerste prijs van zijn dienstverband op Old Trafford.

Wigan, dat verrassend de FA Cup pakte ten koste van Manchester City maar wel degradeerde uit de Premier League, kwam er niet aan te pas. Bij United viel behalve Van Persie ook de jonge Wilfried Zaha op. 

De twintigjarige Engelsman toonde verscheidene keren zijn klasse bij zijn debuut aan de zijde van Ryan Giggs. Deze 39-jarige routinier stond voor de 21e keer namens zijn club op Wembley, voor het eerst niet gecoacht door Ferguson.

Alexander Büttner zat niet bij de selectie. De Nederlandse linksback moest van manager David Moyes op de tribune plaatsnemen.


Lees meer over:

Manchester UnitedRobin van Persie

Aanbevolen artikelen