FC Groningen heFC Groningen heeft zondag ook het tweede duel van het seizoen gewonnen. In de eigen Euroborg was de koploper na de eerste speelronde met 2-0 te sterk voor FC Utrecht.eft zondag het thuisduel met FC Utrecht eenvoudig met 2-0 gewonnen. 

De thuisploeg kende een droomstart. Er was nog geen minuut gespeeld toen aanvoerder Mark van der Maarel van FC Utrecht in zijn eigen strafschopgebied werd afgetroefd door David Texeira. De Uruguayaan tikte de bal voor de voeten van de verdediger weg, die reageerde met een overtreding op de spits van Groningen. 

De toegekende strafschop werd onverbiddelijk binnengeschoten door Nick van der Velden: 1-0. Vijf minuten later was de marge al bijna verdubbeld, maar doelman Robbin Ruiter wist een kopbal van Andraz Kirm nog net te keren.

De tegentreffer was een nieuwe deuk in het toch al gebutste zelfvertrouwen van FC Utrecht na het teleurstellende gelijkspel tegen promovendus Go Ahead Eagles (1-1) van een week eerder. Daarnaast werd de ploeg over twee wedstrijden uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League door de nummer vier van Luxemburg, het nietige FC Differdange 03. 

Zivkovic

De zoektocht van de Domstedelingen naar de gelijkmaker was dan ook allesbehalve overtuigend. Na een kwartier moest Dave Bulthuis zelfs een bal van de lijn halen om de achterstand niet groter te laten worden.

Toch kregen de gasten in het tweede gedeelte van de eerste helft meer grip op de Groningers. De verbetering van het Utrechtse spel betaalde zich bijna uit in de gelijkmaker van de voet van Jacob Mulenga, maar Marco Bizot kon redding brengen. Ook Bulthuis was dichtbij de 1-1 en Timothy Derijck mocht op slag van rust vrij inkoppen uit een hoekschop, maar de pogingen van de verdedigers gingen er niet in.

Vlak na rust had Utrecht op gelijke hoogte moeten komen, maar Mulenga faalde voor het lege doel. Utrecht bleef daarna aandringen, maar creëerde weinig. Twintig minuten voor tijd maakte de zestienjarige invaller Richairo Zivkovic aan alle Utrechtse hoop een einde met zijn tweede treffer van het seizoen.